Bafra / Samsun

Betonlaşan dünyamız artık gözle görülür derecede büyümüş durumda. Yaşam alanı daralan canlılar, yok olma tehlikesi altındaki türler, çevre kirliliği ile birlikte yaşanmaz bir dünyanın ev sahibi olduk artık.

İnsanoğlu yaradılış mucizesinin ve içinde barındırdığı güzelliklerin farkına vardığında belki de iş işten geçmiş olacak.

Örneğin, yakın zamanda Mars üzerinde yapılan araştırmaların benim için hiç bir anlamı yok. Daha elindeki dünyaya sahip çıkamayan insanoğlunun yeni arayışları gerçekten çok komik.

İçinizde ” Bilime nasıl karşı olursun?” hocam diyenler olabilir fakat bu dünyaya sahip çıkmazsak elimizde zaten hiç bir şey kalmayacak.

Gezegenimizin dengesini, düzenini ve her türlü işleyişini bozacak olaylar dünya üzerinde nefes alan veya almayan her varlığı etkileyecektir. Unutmayalım ki, doğa insan olmadan da yaşar. Fakst insan doğa olmadan yaşayamaz.

Bu fotoğrafı Bafra’da çektim. Mera bir alana serilmiş, sulama kanalları için kullanılacak olan, istiflenmiş su oluklarını görüyorsunuz. Hemen sağ tarafta ise çıkış yolu arayan bir inek.

Ritim ile harika bir perspektif oluşturmuş su olukları dikkatimi çekti. Altın oranda ışık altında duran inek ise fotoğrafın can alıcı modeli oldu. Fotoğraf olarak iyi oldu ama gerçekler açısından kötü.

Elbette inek için çıkış yolu geldiği yoldan geri dönmesi fakat bu çıkmazdan insanoğlu olarak bizler nasıl çıkarız bilmiyorum.