Karpuzlu Köyü / Bafra / Samsun

Bafra Deltası, diğer adıyla Bafra Ovası Kızılırmak Nehri’nin getirdiği alüvyonlarla oluşmuş. Bu bereketli topraklar tarım açısından adeta bir cennet. Doğal yaşam alanları ve sulak alanları ile bir çok canlıya da ev sahipliği yapıyor.

Bafra Ovası’nda gözlemlerim neticesinde, parsel parsel olan tarlalar düzlüklerde halı gibi kalıyordu. Ucu bucağı belli olmayan düzlüklerden bahsediyorum. Bu yüzden iyi bir görüş açısı için yüksek bir yerden bakmak lazımdı. Bunu da drone ile telafi etmek doğru karar olacaktı. Hiç beklemeden tüm hazırlıkları yapıp uçuşu başlattım.

Bulunduğum noktadan 50 metre ilerledim ve fotoğraf için kısa bir tur attım. Gerçektende yüksekten bakmak başka bir avantajlı. Aradığımı kısa sürede bulmuştum. Denge adını verdiğim bu fotoğrafta, farklı konumlardaki bu iki ağaç o dengeyi tam olarak sağlıyordu. Ayrıca tarlalar iyi bir kontrast ile ikiye bölünmüştü. Uygun bir kadraj bulduktan sonra da bu fotoğrafı ortaya çıkardım.

Vaktim kısıtlı olduğundan sınırlı sayıda fotoğraf çekebildim. Fakat şunu gördüm ki, Bafra tam bir fotoğraf cenneti. Sizlere mekan önerimdir. Ayrıca tüm çiftçilerimize de bol kazançlar diliyorum.