Alacabal / Erbaa / Tokat

Erbaa, ortalama 245 rakımıyla Tokat’ın en düşük rakımlı ilçesidir. Bu yöre rutubetli rüzgarlar etkisiyle ılıman bir havaya sahiptir. Bu yüzden kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. Hatta bu yörede Lübnan Sediri ve zeytin ağaçlarına da rastlayabilirsiniz.

Erbaa’da tarımsal ürün olarak hemen hemen her şey yetişmekte olup, ilçe bölgenin de tarım olarak ileri gelen yöresidir. Bu ürünlerin başında ise, coğrafi işaretli ürün olan Erbaa Narince Bağ Yaprağı gelir. Sofralarımızın vazgeçilmez tadı olan zeytinyağlı sarmalarımızın da kaynağı budur. İnce, tüysüz ve damarsız yapısı sayesinde lezzeti bambaşka oluyor.

Geleneksel bağcılığın yanında, fosfor ve potasyum açısından yeterli zenginliğe sahip bu topraklarda son dönemlerde modern bağcılık da başladı. Daha kaliteli ve daha iyi ürün alabilmek için modern bağcılığa Erbaa’da daha fazla önem verildi. Ayrıca, Tokat yaprağı denilince akla ilk gelen yöre Erbaa’dır. Çünkü Erbaa Narince Bağ Yaprağı Tokat’ın diğer yörelerine göre, iklim yapısından dolayı daha önce hasat edilmektedir.

Bu fotoğrafı da o meşhur bağlara sahip olan köyümüz Alacabal’da çektim. Bağların sıra sıra ritmi başka bir bakış açısı sağlasa da burada alt açıdan da bir görüntü almak istedim. Güzel bir çerçeve içine modeli konumlandırıp, Narince Bağ Yaprağı’nı göstermek istedim. Ayrıca modelliği ve sabrı için de sevgili eşime çok teşekkür ediyorum.

Peki siz hiç Erbaa Narince Bağ Yaprağı’nı tattınız mı? Eğer tatmadıysanız mutlaka önerimdir. Tadına aşık olacaksınız.