Perşembe Yaylası / Aybastı / Ordu

Baharla beraber Ordu’nun yaylaları bambaşka bir atmosfere karşılar bizi. Kuşların cıvıltıları, kuzuların sesleri ve onlarca güzel çiçeğin kokusu birbirine karışır. Bu yüzden, bizim gibi fotoğrafçılar da bahara ayrı bir heyecanla adım atar. Her fotoğrafçı baharda heybesini olabildiğince verimli bir şekilde doldurmaya çalışır.

Ordu’nun en güzel yaylalarından biri olan Perşembe Yaylası’nda fotoğraf turuna çıkmıştık. Burası fotoğraf açısından bereketli bir yer olup değişen atmosfer ve hava sizlere iyi fırsatlar sunuyor. Ayrıca kompozisyonu ve ışığı ayarladıktan sonra iyi bir fotoğraf kaçınılmaz oluyor.

Kümbet’ten gölet yanına doğru giderken uzaklardan devasa bulutlar dikkatimi çekmişti. Fakat bulutların yakınında veya çevresinde herhangi bir nesne, model bulunmuyordu. Biraz daha yol aldıktan sonra tek başına sağa sola bakınan bir koyun gördüm. En azından bulutlarla onu denk getireyim derken kürek omzunda arkadan gelen çoban kompozisyonu tamamlamış oldu. Bulutların üstünde adını hak etti.

Sonuç olarak istesem de orada bu şekilde model bulamazdım. Fakat işte fotoğrafçılık tam da böyle bir şey. Ne zaman, nerede, ne olacağı belli olmadığı için hep bir bilinmezin peşinde koşuyoruz. Yani O AN’ı kovalıyoruz. Tekrardan böyle güzel anlara denk gelmek dileğiyle.